Wednesday, July 17, 2013

Trip to Farm in the City

 
Assalammualaikum,
 
Ha nak citer pasal trip kedua tadika ku. Kali ni kami bawa murid2 tengok binatang lak...bersempena dengan tema Domestic Animal pada minggu itu.
 
 
Sebelum bertolak...seramai 30 orang yang pergi, 26 murid, Aina dan 3 teachers termasuk aku
 
 
 

Makanan dan minuman yang dibawa bersama
 
 

Aku gunakan khidmat driver bas yang sama dengan masa pergi trip ke Beryls ari tu...senang berurusan dengan abang ni
 
 
 
 

 
Breakfast aku bekalkan nugget, French fries dan hot dog....makan dalam bas...happening sket..
 
 
 
 
 

Touch Down....ehhhe...sebenarnyer dekat sgt tempat tu ngan tadika....dalam 10 minit perjalanan jer...
 
 

Fun Fair ni katanyer akan dibuka...tak sabar nak terjah bawak anak2..
 
 
 
 
 

Such a coincidence.....Krista Pandan Perdana pun buat trip kat situ.....so terpaksa kami kasi laluan....tak bleh dekat2...nanti pening...dah lah uniform sama...
 
 

Muka2 ceria...especially Miqhail..hehe
 

Masuk kena pakai sticker....
 
 
Jom tengok gambar binatang puas2..
 
 
 


 
 
 

Ada show juga...
 

 
 

Rakun ni pandai buang sampah
 
 

 
 

Di Taman Kura-kura
 
 


Tunjuk kat budak2 rupa berudu...
 
 
 

 
 

Aina ditugaskan memimpin Maisarah ....Maisarah ni mild autism kid...takut dia merayau ....
 

 
 

 
 

 
 

 
 

Di Taman Ular plak
 

Atas kepala ni...geli geleman aku tengok
 

Di Taman Burung...ni Burung Gagak Putih...
 
 

Jinak burung2 nyer...dua orang budak ni jer yg berani bagi makan burung kat tangan
 

 
 

 
 

Bergambar kenangan
 
 
Ayam belanda...dulu banyak kat kampong Sabak Bernam...sekarang dah susah nak jumpa...
 

 
 

Jumpa rusa dan kambing pula
 

Berani budak2 ni..
 

 
 

 
 

 

 
 

World's smallest kanggaroo
 
 

Gi Taman Pertanian lak...
 

Dari satu taman ke taman lain ada naik turun tangga...kena berhati2 kalau bawak anak kecik
 

Scarecrow...
 
 
 
 

 
 

Moooo...
 

 
 

Bau melentung kat sini...budak2 tutup hidung tu...hehe
 

Pastu kasi burung dan itik makan lak
 
 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

Ding Dong...Ding Dong...time to eat!!!
 

Next ..Rabbit farm
 

 
 

 
 

My newest student....baru masuk seminggu..hehe
 
 

 
 

 
 

 
 

Hamster pun ada
 

 
 

T. Liyana dan anak buahnyer
 

Dah puas layan arnab...kita gi tangguk ikan lak yer.....oops..kena tunggu rombongan Krista lain beredar dulu...huhu
 

Ok...get your net and pale children...see who gets the most fish...hehe
 

 
 

Sorang jer student ku yang dapat ikan..terror betul dia..8 ekor lak tu dapatnyer...
 

Ha...dalam ramai2 Zechry gak yg terejun...abis basah kuyup...seb baik bawak baju spare.....hai...Zechry ni is my cleverest but the most naughty student ....sabor jer lah..
 
Settle....pasni nak pikir pasal concert ujung tahun lak...
 




3 comments:

*∽ IZAN ∽* said...

seronoknya Aleynnn...!!! ari tu dapat invitation dari COlumbia Kids Club pergi FREE, lambat registerr... dah penuh ! sob sob sobb!!

Aleyn said...

Sgt bagus bwk budak2... Sbb hands on...hehe

yanmaneee said...

balenciaga triple s
jordan shoes
fitflops sale clearance
yeezy shoes
michael kors outlet
coach outlet sale
westbrook shoes
louboutin shoes uk
yeezy boost 350 v2
nike air max 2019