Tuesday, June 17, 2014

Majlis Bertandang, Birthday Abah, JJCS PD dan Hiking to Cape Recardo


Assalammualaikum...

Perrgh sket nyer panjang title yerk....

Kesinambungan adik ku kawin last week...so kali ni entry pasal majlis bertandang ke Seremban pula....


Alkisahnyer kitorang sampai agak lewat sebab tunggu Aina abis tuisyen jam 10.30....alhamdulillah sempat juga sampai ....elok2 time org tgh mkn...hehe...



Hidangan yg marvelouse....ada kambing golek yg sangat ohsem...seb baik adik sempat tinggalkan sepinggan 


Abis makan...terus bergerak ke apartment.

..Sesampai kami di Puteri Beach Resort Port Dickson...


Nice view..


View dari verandah apartment...kami menginap di tingkat 9...


Kolam dah nak penuh tu...apa lagi...splash2 la..



Mak budak main pantai...hhehe...anak2 x nak g pantai plak...dok syok main kat pool jerk...

Dengan anak kakak....


Aku dan adik


Bercanda di pasiran pantai...


Malam tu pula kami celebrate birthday Abah dan Hari Bapa sekali

Aku dan anak2 buah..besar panjang dah semua


Bahagia bersama insan2 tersayang...



 Birthday cake Abah....


It was a suprise....Abah kuar bilik jer terus kitorang sumer nyanyi n kuarkan kek..


Time ni kitorang tgh nyanyi lagu Happy Birthday...


Happy 68th Birthday Abah!!!!....Semoga Abah kekal sihat dan bahagia ...amin


Lauk pauk mlm tu...





Esok paginyer kami berlima gi hike ke Cape Recardo....Rumah Api Tanjung Tuan...tiket adalah sangat murah....1rm jerkkk..


Sangat back to nature gitu...


Jalan masuk ke Waterfall....



Ni tgh decide nak nyempang ke water fall ke x?....agak jauh gak masuk hutan...so we decided not to...some other time i guess

Kami masuk sket jalan nak ke waterfall tu...tp separuh jalan jer...agak keseraman di situ...so patah balik...



Sangat cliche kan..hehe...nak tunjuk tiket yg tersangat murah tu jer...



Penat pun selfie tetap tak lupa...hehe


Aahh...rehat jap....muka dah shining2...



Asyik nak berselfie jer...bila nak sampai ni...hehe



Yessss!!!.....dah sampai ke penghujung....


Posing sebelum panjat tangga...



Ni la dia...Rumah Api Tanjung Tuan...nama glamour Cape Recardo Light House



Di puncak bukit...cantik view sbb nampak laut gitu......


View dari puncak bukit ke laluan yg kami hike tadi... 


Di sebalik rumah api Tanjung Tuan


Gayat mak...


Masa ni kami dah nak turun .... 



Dah sampai bawah balik baru dapat snap gambar ....



Bergambar kat  fountain depan apartment


At the lobby of the Apartment...


All in all...it was fun, adventurous and blessed JJCS......Adik pun dah selamat kawin....Alhamdulillah