Monday, September 5, 2011

Bathroom Makeover



Assalammualaikum dan Salam Lebaran...

Sebelum dok buat entry Raya ...kita load entry pra raya dulu la yer....



Cer tengok tajuk ......ingat orang jer reti nak makeover time raya....bathroom pun reti tauuuu....kikiki...

Ala ...bukan makeover sangat pun....ader lah perubahan sket ...Abang tahun ni terajin lak dia nak bega main bathroom kitorang.....dibukak sana diganti sini..ditambah sana dibuang sini....gitu ler...orang tengah rajin...jangan ditegur...tak gitu..

Meh nak share hasil workmanship cik Abang....not bad gak .....kira sumer kepala paip dan hose dah ditukarnyer....aku apa lagi..... happy lah....hehe

Ha...yg ni di luar bilik air.....dok ganti bakul baju yang besar gedabak tu...dah la nak angkat ke ampaian sket nyer berat....ha dah ader hok yg ni...senaaaang bangat...dok tolak jer....budak2 pun suka....diingatnyer troli kat super market...ekekekke


 
Muat2 lak tu....sukanyer...






Yang ni...Abang dok tambah satu lagi shower.....tp ni kira air sejuk ler...sbb tak sambung ngan heater....



Yang ni baru ada heater......tu pun abang tukar gak kepala nyer.....



Yg ni totaly new.....sebelum ni satu sumber air jer....Abang dok tambah kasik 2




Ha...aku suka sangat cermin ni....macam double layer gitu...rak kaca kat atas tu cadang nak letak pokok hidup la...ok tak?...



Kat atas ni.....khas tempat isi sabun shampoo bagai....yang bawah tu...tempat gantung tisu kot....hhehe..macam tak guna jerk.....tak kisahlah janji cantik...



Abang tambah yang kat atas sekali tu.....tempat letak towel extra kot...ala yg macam kat hotel tu...hehee...yoyo o jer...mcm lah banyak no towel extra kat umah aku ni....yang kat tengah tu pun baru gak....dan hose putih tu...Miqhail suka no dok main ngan kepala hose tu....ditembaknyer merata....dan oh ya...shower curtain tu pun Abang dok tambah.....eceh




OK la tu jer...Miqhail sibuk cakap masa awal2 ari tu.....
"Uuuu Cantiknyer....HEBBAT la Abah..."
hehhee....kembang kuncup la Abahnyer dengar....




Tuan rumah make over tak raya tahun ni?.....ahaks...tungguuuuuuu.....




Note : Tengah tunggu biler la Cik Abang nak pasang lampu kelip2 dan pacak pelita ni....huhu....kalau bleh buat sendiri ..lama dah siapnyer....


17 comments:

ajumohit said...

Auwwww bestnya aleynn bathroom santek, sentap tau hihihi.... Mcm ni rasa nk mandi jela, letak pokok mmg sesuai!!!!

Aleyn said...

Hehehe....sesekali nak nengok cik Abang rajin .... tu Gazebo tengah menanti...tak berusik lagi....apo nak buek...lepas raya..tak rajin dah...

Kan...letak pokok baru nampak natural gitu....

Farra Dhelina said...

ctk!...

slmt hr ry!

Aleyn said...

Same goes to u!!!...

*∽ IZAN ∽* said...

cantek cantekk.. cam ni ari ari mandi 3 kali sehari plak eheheh

mamalieyna said...

waaah cun habiss....bathroom pun mau raya jugak eh..hehe..kreatif en usband~

Aleyn said...

Zan,
Uiikk...sehari 2 kali cukup ler....kiki

Aleyn said...

Mamalieyna,
wakkaaka....sekali sekala...asyik dok bega ruang depan jer kan...kasi can kat bathroom lak...hehhe

CIK JATT said...

wah! dasat2. cantik!

mekchu said...

jarang pulak blogger yg mempunyai sumai berbakat renovate bathroom.. bestnyaaaa... sila beratur kalo nak guna ok.. of kos lepas ni masing2 lama dlm tu kan...

Aleyn said...

Cik Jatt,
Heheh...TQ...

Aleyn said...

Mek Chu,
Ala...tu time rajin dia....heheh

eB ezrin said...

mmg cantek pn :)

Aleyn said...

Thank you..heheh

maya amir said...

buat sendirik lagik puas hati kan?:)

Aleyn said...

Betul3...

Anonymous said...

rak kaca kat atas..yng kat gbr no. 6 tu (yang awak nk letak pokok tu)..awak beli di mana ye? cantik..and berapa haga dia (if tak keberatan nk beritahu)...terima kasih :)