Monday, September 19, 2011

Dapat gak merasa raya tahun ni rumah berkelip2



Assalammualaikum,

Hehehe....sesi melepas rasa puas hati........8 tahun tunggu dan pujuk si abang ..tahun ni baru berhasil....

Apa yang aku puas hati sangat tu?...eceh..tak der benda sangat pun ...just memang dari dulu especialy lepas kawin teringin sangat nak pasang lampu kelip2 kat umah time raya....tapi ye lah.4 tahun pertama confirmla tak lepas sebab dok apartment....ader ker orang pasang lampu kelip2 kat apartment?...

Anyway...tahun ni aku dapat gak merasa...bukan aper...rasa syok biler rumah kita bercahaya lip lap lip lap time malam....baru terasa kemeriahan sepanjang ramadhan dan syawal tu...betul tak kawan2....

Disebabkan 1st time pasang...aku beli yg kecil dulu...testing2 la katakan....tu pun tanpa pengetahuan abang....tengok rumah sebelah menyebelah awal posa lagi dah meriah ngan lampu warna warni ...tak tahan tengok....maka ku beli juga....hehe...kalau diri sendiri bleh tarik cable...panjat tangga untuk gantung benda alah tu..dah lama kita buat sendiri.....

Tapi alhamdulillah...lepas tunjuk kat abang...abang setuju nak pasang....siap cakap lagi...naper beli yg kecil...beli lah yang besar dan permenant tu....ewah2.....hover plak...



Masa ni try pasang kat dalam rumah...siap ader lagu raya tu biler on...kelip2 pun ikut rentak....suka suka



Pasang dalam rumah pun ok gak...tapi tak nak lah...tak cukup feel..





Haaaa...lepas dah puas hati ngan panjang cable sumer...abang pun decide pasang kat gazebo jer lah....aku setuju jer...janji pasang kat luar rumah....



Ok la kan....lepas Maghrib jer aku on...time nak tidur baru off....barulah terasa ari raya...hehe...actualy aku ader beli 2 batang kayu pelita ...niat di hati nak pacak kat laman gak.....tapi abang tak setuju lak...bahaya katanyer ....huhu



Ok lah ..tu jer...tahun depan insyaAllah nak pasang yang permenant tu lah....lagi terang dan berwarna warni rumah dibuatnyer....macam rumah jiran sebelah ku...ekekeke






Note : Minggu ni hectic betul...semenjak dua menjak bos resign ni...huhu




16 comments:

Nadiah Sidek said...

lip lap lip lap gitu..berseri nampak rumah waktu malam :)

fiziskandarz said...

hohoho sama laa kak keen dgn my mom! she really wanted the blinking light bulbs but everyone in the house disagree until the last few years haha :)

~izan~ said...

umah izan ada tp tak pasti hidup ke tak haha sbb tak try pun pasang.

cantik dah umah akak,bersinar2 di waktu malam =)

Aleyn said...

Nadiah,
Tu lah....terasa lain sket dari bulan2 lain kan..

Aleyn said...

Zaki,
Hehehe.....naper lak sumer orang disagree....sian ur mom...

Aleyn said...

Izan,
La..naper lak tak pasang....

*∽ IZAN ∽* said...

betul betul betull! baru feel pasang lampu raya lip lap lip lap

eB ezrin said...

wah cantek :)

Aleyn said...

Zan,
Tu yang puas hati sangat2 tu...8 tahun nunggu ni..hehe

Aleyn said...

eB,
TQ..hehe

Nur Lizawati said...

testing..testing...wah its been awhile...

nice deco though...

yatie chomeyl said...

wah dari jauh lagi dah nampak dah rumah u. terang bercahaya di sinari lampu kelip kelip eheh

sHi Ma said...

dah lama xpasang lampu kelip2 kat rumah... meriah je kan.. :)

Aleyn said...

Liza,
Thanks for visitng to my humble blog...heheh

Aleyn said...

Yatie,
Memang teruja lebih tahun ni...ekeke

Aleyn said...

Shima,
Awat tak pasang....?