Tuesday, April 5, 2011

1st Time Hubby makan Nasi Pak Arab



Assalammualaikum,

Kali ni nak update kisah aku lunch ngan Cik Abang last week....ye lah...nama jer hubby keja satu Cyber tapi bukan selalu lunch sama pun....

Anyway...ari tu aku ajak hubby try makan Arabian Food, hubby ni bab makan dia memang tak cerewet, tapi kalau suruh makan yg pelik2...aka not malaysian food, dia susah sket nak masuk....aku plak kasi jer apa pun...asal bukan kayu dan batu...aku telan...

Sumer orang pun tahu kan kat Cyber ni...melata Restoran ala2 makanan Arab or Iran...atau yg sewaktu dengannyer....cadang nak ajak Hubby masuk SABA yg terkenal tu...tapi tak jadi lah sebab kitorang nak tengok2 restoran area Domain tu....puas pusing sebab hubby nak carik restoran melayu...sampai ke sudah tak jumpa...last2 hubby pun mengalah...dan masuk lah restoran makanan Iran ni...bukan SABA tapi
SANA'A...

Ok gak makanan nyer...nasi of course..banyak, moist dan lemak....uuhmmm...memang superb...kira setaraf gak lah ngan SABA...cuma keadaan sekeliling agak down grade gitu...kurreng...

Meh la tengok apa yg kitorang order ari tu...



Ni Teh apa ntah..dah lupa ...tak best sangat sebab terlalu wangi dan rasa dia agak pelik...tapi haus nyer pasal...teguk gak sampai habis...



Boleh makan bahagian dalam dan luar, ni kat luarnyer..beratapkan awning....



Aku amik yg ni, tak ingat dah nama...besar ayamnyer...aku x habis...kasi kat hubby...eceh



Boleh pilih nak makan ngan nasi or roti..aku pilih roti (diet la konon)....dia bg 2 keping....bessar punyerrr...



Abang order ni...Mandy Chicken kalau tak silap.... tak habis makan nasi dia...tinggal suku dah tak larat....eceh...diet gak kot...



Apa pun ...nampak dia berselera gak...walaupun 1st time pekena Nasi Arab...


14 comments:

MummyEcha said...

restoran arab nie baru buka ker?nanti bleh cuba ...tgk ke makanan macam sedap jerk...

Aleyn said...

Ala kat cyber melambak restoran arab...sampai nak carik restoran melayu pun x jumpa...huhu

Ummuafiq Hashim said...

Kena buat selalu ni....

Aleyn said...

Hehehe...u mean lunch selalu ker? insyaAllah....

eB ezrin said...

adik aby kater sdp sgt... kami blom cuber lagi :)

Aleyn said...

eB,
Kena try atleast sekali..memang sedap nasi dia....

fiziskandarz said...

kedai nihs baru kaa kak aleyn. i worked in cyberjaya for about 4 years previously tp tatau pun kedai nihs :S dengki dengki :P

Aleyn said...

Ntahlah...baru la kot...kedai pun bersih jer...hehehe

wahida said...

ingat next week nak gi Saba...asyik terbantut jer...huhu...

Aleyn said...

Kat Cyber gak keja yerk

-Sara- said...

wow, sedapnyaa! :)

Aleyn said...

Betul betul betul

Redbloodsnow said...

eee ngidam tgk!

Aleyn said...

Akak recommend Mandy Chicken tu..yg hubby makan tu...sedap dan nasi banyak..tapi x recommend air teh tu..huhu