Friday, April 15, 2011

Pea Sprout...bleh masak ker?



Assalammualaikum...

Nak tanya lah....

Semalam hubby dok beli sayur kat bawah ni...'Pea Sprout'...1st time beli...benda alah ni bleh dimasak ker or dibuat ulam jer ek?...ce citer..ce citer...


Gambar hiasan



Dijual di dalam bekas segini.....


Tolong Please Help...heheh

11 comments:

*∽ IZAN ∽* said...

Hubby aku suka sangat lauk nih! Tumis jee.. buh air skett..nyum nyum!!

transformed housewife said...

salam kenal,

kaau tak silap boleh je masak mcm2 cara. goreng pun sodap. dah klik HB juga.

Aleyn said...

Zan,
Kira cam masak tougeh cam biasa la yer...

Aleyn said...

Transformed housewife,
Hmm..buat goreng berkuah ka ek...ok kot

Nadine said...

Salam perkenalan. Nice blog u have here :)

A'ah betul kata comment2 diatas. u boleh masak mcm taugeh biasa. Kalau org cina, diaorg slalu stir fry taruk air sket. I pun suka makan, rangup!

Mia's Mom said...

Salam Aleyn :-D

Pea sprout boleh buat part of salad punya ingredient or better still stir fried. Agak2 letak udang best gak kut?

Aleyn said...

Nadine,
Iyerlah..i dah masak goreng...air banyak...anak2 suka gak..

Aleyn said...

Mia's Mom,
Wah/..bleh letak dlm salad ek...nak try la thanks....

EIJAM'S FAMILY said...

boleh masak tumis cam masak taugeh.. betullah kata mereka..

Aleyn said...

Eijam's Family,
Ha ah...saya dah buat goreng berkuah...sedap

Yaati Nor said...

saya buat masak oyster dgn bawang putih.ala2 masakan cina la konon2..sedap..