Thursday, April 21, 2011

Karnival yang kurang menjadi...



Assalammualaikum,

Kali ni nak update on aktiviti anjuran Sekolah Aina plak....

Sabtu lepas SKSB (Sekolah Kebangsaan Subang Bestari) ada menganjurkan Karnival Amal Bestari, bermula pukul 9 pagi hinggalah 10 malam....lama kan?...


Perasmian dibuat oleh
Timbalan Pengarah Pelajaran Selangor
Y. Bhg. TUAN HJ. MAHMUD BIN KARIM


Tapi kami sempat sertai sesi pagi jer...antaranyer sebab Aina dipilih untuk sertai peraduan mewarna lagi....kalau nak ikutkan nak bermalas-malasan di rumah jer sebab pagi tu cuaca sangat mendung dengan hujan renyai kadangkala lebat....kalau dapat sambung tidur memang lena diulit intanlah katakan....

Kami sampai seawal 8.30 pagi untuk pendaftaran...pertandingan bermula pukul 10.30 pagi...punye lama kena tunggu ...nak balik takut malas nak kuar balik plak nanti..huhu

Disebabkan pagi tu hujan turun non stop, maka kebanyakkan pameran dan acara perasmian agak terencat.....pengunjung pun tak dapat nak melawat khemah2 pameran yang didirikan di padang sekolah tu....lecak di sana sini....mesti organizer tak keruan dibuatnyer....


Meh lah aku tunjuk gambar sekitar karnival yer...

Para pengawas sedang menunggu ketibaan VIP, siap ada bunga mangga lagi....

Iringan kompang pun ada...



Tanpa berlengah masa, Aina terus beratur nak pas surat pengesahan pemilihan dia sebagai peserta pertandiangan mewarna...semangat berkobar2..


Sementara tunggu time nak start mewarna, kitorang dok jenjelan sekitar sekolah...

Keadaan di tapak perasmian ....What a wet wet day....



Antara khemah jualan....macam2 ada...rojak buah, cup cake, burger, cendawan goreng, kopok lekor....ah banyak lagi lah....memang selera tul pekana time ujan2 tu....


Sedang menunggu upacara perasmian...aku dok sekejap jer...rimas...padang lecak...budak2 dok berlari selamber jer...abis terpalit lumpur sumer...uish..

Khemah utama



Antara yg ambil bahagian dalam pameran pagi tuh...
CIMB Bank



Polis

Baju2 kurung pun ada jual...


Buku2 dan CD...aku rembat buku mewarna Ben10 untuk Miqhail, majalah Upin Ipin untuk Aina dan sticker dinding untuk bilik Aina jer....


Yang ni wajiblah ada kan....



Sementara tu Aina dok dalam kelas yang ditentukan sebelum pertandingan berlangsung



Tepat kol 10.30, cikgu pun masuk agih2 gambar lukisan untuk diwarna dan pensil warna pada para peserta..



Pensil warna ditaja oleh TM...comel no...




Ni lah gambar yang diberi....TM Buddy...aku pun no idea buddy ni kaler apa ek?


Tu lah pensil warna yg diberi...masalahnyer...badan pensil tu sumer kaler sama jer....harapkan tengok kaler kat muncung pensil jer lah...sian budak2..


Pertandingan bermula....Aina sedang khusyuk mewarna tuh




Sementara tu aku dan ibu bapa yang lain jadik penunggu setia di luar kelas...hehe



Pertandingan tamat kol 11.30...lepas tu kitorang gi makan kat kantin sekolah dan terus balik...tak yah lah tunggu pengumuman pemenang.....peserta sangat ramai...ada 3 kelas sumernyer....janji Aina enjoy...

Hujan masih belum berhenti lagi....plan nak jalan2 kat padang sekolah tengok acara sukaneka, pertunjukan memadam api oleh pihak Bomba...dan banyak lagi...tapi segalanyer terbantut dek pergerakan yang terhad terutama di kawasan padang sekolah....tak tahulah canner diorang nak jalankan sukaneka tu sumer....

Malam tu plak ada konsert HIJJAZ....nak sangat pegi sebenarnyer tapi abang kemalasan nak bersiap dan kuar malam2 tu...huhu....kalau korang nak tahu, Munif Hijjaz tu tinggal setaman ngan kami di Subang Bestari...selalu gak lah terserempak dengannyer...kadang kat Pasar Malam...kadang kat Surau Al-Hikmah aka Sekolah Agama Aina....

Anyway...Thumbs Up to SKSB kerana melaksanakan Karnival Amal ni....diharap usaha pihak sekolah dan persatuan PIBG terus proaktive dalam merancang acara2 ilmuan dan mengeratkan ukhwah ini di masa akan datang....SYABAS!!!


14 comments:

eB ezrin said...

meriah... i lioke... esok turn eB la plk ... hik3

Aleyn said...

Ye ker...arap2 tak ujan la yer...hehe

*∽ IZAN ∽* said...

meriah gak tu.. mcm aktivity ada..

Aleyn said...

Memanglah...kalau tak ujan mau aku stay sampai konsert Hijjaz..hehe

wahida said...

wow!! sgt meriah okeh...seronok tgk budak2 mewarna ni...

MrS. F!zA said...

sklh skrg meriah mcm2 aktivit menarik xcm kita dlu2..

syariza09 said...

hujan2 pon meriah juga, budak2 tu pon nampak happening

~izan~ said...

akak,kim slm kat munif hijjaz yer hehe...

Aleyn said...

Wahida,
Memang meriah...macam2 ada...sangat happening...ujan2 pun orang ramai datang

Aleyn said...

Fiza,
Ha ah kan..sekolah kita dulu mana ada benda ni sumer...cikgu2 sekarang lebih proactive gitu...Alhamdulillah

Aleyn said...

Shariza,
Budak2...lagi ujan lagi lah dia suka...hehehe

Aleyn said...

Izan,
InsyaAllah...hehe...macamlah akak pernah tegur dia..seganlah....hubby pernahlah..ekeke

Nadine said...

Meriahnya...Aina suka mewarna yer? :)

Aleyn said...

Ha ah...macam style kalau dia mewarna....but memang nice...hehe