Sunday, July 3, 2011

8th Anniversary - Cherating : Edisi "Penyu dan Pantai"

Assalammualaikum,

Kesenambungan daripada kisah kami di Cherating...


Pagi bangun tidur..siap2...kasi laluan tuan rumah posing dulu yer..hehe








Kami bersarapan di hotel....okkaylah menu nyer....macam2 ada....



Miqhail senyum kemain lagi..



Aku paling suka yg ni...hehehe..bubur nasi..


Miqhail dan Aina makan cornflakes jer...menu sihat..hehe

Miqhail and Abah on Fathers Day...hehhee


Lepas kenyang...kami terus tak balik bilik....satgi ada orang malas nak kuar balik....so kitorang terus gi tengok penyu di Turtle Sanctuary Cherating...tempat ni otw nak ke Club Med...masuk percuma jer tapi pelawat boleh menderma...






Kat sini ada 4 jenis penyu...lupa lah plak nama2nyer...






Ni yang paling aku tunggu...nak tengok anak penyu....comel...laju jer depa berenang...tak bleh sentuh tapi....nak ikutkan kalau nak tengok diorang lepaskan anak penyu bleh malam tu...tapi macam tak sesuai lak bawak anak2 kuar malam2 tepi pantai...karang Miqhail meracau lak...




Kitorang singgah kejap jer...lepas tu kitorang gi melawat Kampung Budaya....hajat di hati nak mencanting batik...tapi puas pusing tak jumpa lak kat mana tempatnyer...google cakap betul dah kat kampung budaya...hmm...tak der rezeki lah nampaknyer...

Kami meneruskan perjalanan ke public beach plak....mula2 gi Pantai Balok....pantainyer cantik..tapi macam tak hidup...tak nampak pun orang mandi manda ...tapi kelihatan diorang pasang khemah....memang sesuai camping kat sini...sebab banyak pokok...redup jer


See...syok jer keluarga ni piknic bawah pokok...I like..


Ada juga playground....budak2 apa lagi...laju jer..


Abang pun naik buai gak...bagikan jer....nama pun Fathers Day kan....

Aku pun jadik budak2 gak...ekeke

Second beach yg kitorang singgah...Pantai Batu Hitam atau BlackStone Beach....haaaa...pantai ni nampak alive...sebab ada orang jual2...ada banyak tempat makan...dan lebih ramai pengunjung...


Miqhail sibuk suruh belikan kite...ada kat hotel kan...tak sabor2 lah tu nak main..






Walaupun masing2 masih kenyang....tapi disebabkab nak merasa makan tepi pantai...kitorang order gak menu ringan2...



Bihun bandung

Rojak ayam

Pastu kitorang balik hotel ...Solat dan tidur ..dah lama tak tidur tengah ari ...heheh...nak kuar panas...seb baik anak2 tak berapa memaksa...diorang pun penat jalan2 pantai tadi...

ZZZZZZZZZ

OK...nantikan edisi seterusnyer....taaaa

3 comments:

eB ezrin said...

fuyooo, best ar... suker3 :)

Aleyn said...

Hehehe....suker juga

Aloysius said...

This can't actually work, I suppose like this.
dictionary definition | wine glass charms | airports in California