Thursday, July 7, 2011

8th Anniversary Trip - Cherating : Edisi Akhir 'Pantai Teluk Cempedak'



Assalammualaikum,

Hari terakhir kami di Cherating.....

Final agenda >> Melawat Pantai Teluk Cempedak

Tapi sebelum tu....posing kat bilik dulu...before we say goodbye....






Then, kita makan duluuuu..

Tengah tunggu Abah amikkan breakfast..

Coco crunch jugak menjadi pilihan...kali ni siap amik sendiri...


Dah kenyang dan merasa segala yg ada....kami pun checkout....huhu...agak sadis sedikit di situ.

Miqhail, orang sibuk checking out...dia leh lak nak main motor ni....kemain lagi....gaya dah ada tu



Letak barang dalam keta....sambung posing lagi sket area hotel lak...













Finally...we headed on to Teluk Cempedak..


Sesampai sana..

Antara kedai2 yang beroperasi .....banyak tutup ari tu..tak tau naper...










Banyak kera kat Teluk Cempedak ni rupanyer...seb baik jenis yg tak agressif....dok dekat2 jer ngan orang....tu Miqhail tengah ngira berapa ekor kera....one, two, three, four...


Motif amik gambar anak mat saleh ni sebab geram tengok rambut putih nyer tuh....dah macam anak patung naik buai jer.....selamber jer aku....lepas snap toleh belakang ...Mak Bapak nyer ada daaa.....depa senyum jer tengok aku amik gambar anak depa...hehhe



Bahagia anak2 dapat ice cream coklat....












'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'



Pasangan Sejoli.....
8 tahun dah kami bersama...
Alhamdulillah...
Semoga bersama selamanyer...



16 comments:

sHi Ma said...

seronoknya dapat habiskan masa dengan family...

NM02 said...

lagend cherating mmg terbaik. suker keluasan pool dia. saya dah tiga kali stay kat situ

yatie chomeyl said...

i pernah tempah pitret dgn artist kat TC tu. bayar RM20 , lama jugak ken aduk diam2 kat situ..pulak tu jaid perhatian org yg lalu lalang kui3x

yatie chomeyl said...

*typo* --> pitret = potret

Aleyn said...

Shima,
Memang...happy dapat spend quality time dengan insan2 tersayang

Aleyn said...

NM02,
Pergghhh...3 kali tuh....tapi pool dia mmg best

Aleyn said...

Yatie,
Masa I pergi ari tu..x nampak pun batang hidung artis tu...huhu...

*∽ IZAN ∽* said...

Aleyn .. teluk cempedak tu tempat aku rajin lepak masa sekolah dulu tauu.. sekolah aku pun tak jauh dari situ..
memang bestt duk situhhh

masa gi sane anniversarry dulu dok pekena kopok lekor panas2 tepi pantaii.. memang bahagia je rasa eheheheh

Aleyn said...

Hehehe....ader orang nostalgia nampak...tapi memang hidup pantai ni....I like...

Eh..apsal aku tak jumpa org jual kopok lekor time tu...?..huhu

eB ezrin said...

8 thn dh? wahhhhhhhhhhh tahniah yer :)

-Sara- said...

ooh pantai TC! tempat datingku dulu2! haha

nyway, happy anni to kak aleyn..sara doakan jodoh akak kekal bahagian selamanya..amin :)

Aleyn said...

eB,
Iyer 8 long years..hehe..long ker?...

Thank you

Aleyn said...

Sara,
Eceh....tempat dating lagi dikenang yer...

Thank you

maya amir said...

happy 8Th anniversary:) tgk teluk chempedak..rasa nak balik kuantan skang jugak:)heheh

Aleyn said...

Hheehe..org Kuantan ek..thanks

fiziskandarz said...

happy 8th anniversary kak aleyn! have a great great great year ahead!! [ syoknyer pegi cherating, we passed thru this place few times but never get a chance to visit just yet ] :(