Thursday, July 21, 2011

Melantak Durian fresh dari ladang....



Assalammualaikum,

Durian oh durian ...naper la ko sedap sangat...hehehe

Last week...kitorang balik kampung.....so confirmla ader durian......yang bestnyer...elok jatuh ke tanah jer..kitorang sambar...kopak dan terus ngap....pergghhh.,,,,.terbaeeekkkk...

Port makan durian kat belakang umah Mak.....hheehe



Durian2 ni baru jatuh ...terus kitorang kutip..



Berpiknik lak rasa...ekekek



Tukang kopak durian saper lagi...Cik Abang aku ler....yg lain pompuan dok tunggu dengan sabar...


Hasil kutipan...simpan utk org nak berbuka...sian Ain anak sedara aku....dari siang dok cium bau durian jer...





Sessi melantak durian ke-2
Ni kat umah anak buah abang lak....hubby dia dok beli durian ngan orang asli kat situ...20 hinggit 2 guni...boleh?....

layaaaannnn..

Abang dan Mak mertua ku....kopak bang jangan tak kopak...



Anak bujang aku ni bleh tahan dia....berantu gak ngan durian ....siap bg kata2 semangat kat Abahnyer masa Abahnyer nak kopak durian...'Sikit lagi Bah...sket lagi tu'......hehhe...kemain



Kakak2 yg belakang tu tengah tunggu giliran nak dapat durian ...



 Kami stay 3D2N...ececeh....



Time nak balik.....sempat lagi aku tapaw ....satgi ader org teringat lak malam2...hhheeehe


Selamber jer aku mintak tempoyak hasil tangan Mak mertua ....... bleh masak gulai tempoyak ikan keli faveret abang nanti.....



Puas sudah aku ngan durian tahun ni....nak tunggu musim manggis la plak....

27 comments:

syariza09 said...

sy pon baru jer melantak doyan kt opis td.

tp ni doyan yg baru jatuh , mesti lg best kan :D

Aleyn said...

Hehee...segar bugar lagi...ala namapun durian...mesti best nyer..

CIK JATT said...

wahh! fresh durian. memang best gilerrr kan

Nadiah Sidek said...

teringat pokok durian rumah mertua. dpt mkn sekali je sblm ke US. tu pun mkn sikit sbb tgh mengandungkan safiyyah

Aleyn said...

Cik Jatt,
Mmg best..nak nak makan lak bawah pokok...nyaman jer

Aleyn said...

Nadiah,
Tu lah..org ngandung x dpt nak melantak kan...

sHi Ma said...

sedapnya, shima kat rawang nie g beli jelah.. xada dusun durian sendiri.. huhuhu...

eT said...

alamk...baru teringat durian dlm peti xmkn lagi...huhu

ajumohit said...

dapnya durian fresshhh...jatuh dari pokok terus ngap...

Redbloodsnow said...

lama lh tak makan durian

eB ezrin said...

adoiiiiiiiiiiiiii, sampai ati.. hu2

Aleyn said...

Shima,
I pun ngarapkan kampung Abang jer...hehehe...

Aleyn said...

eT,
Lor...bleh gitu...kalau kat umah..tak sampai setengah ari..mesti dah habis...

Aleyn said...

Ajumohit,
Sememangnyer...terbaeeekkkk

Aleyn said...

Zie,
Awat lama x mkn durian....kat M'sia ni kan berlambak

Aleyn said...

eB,
Uhuk..uhuk.....gi beli pi....kang kempunan lak kang

*∽ IZAN ∽* said...

pergghhh!!!

aku pun baru makan durian semalamm.. beli kat gerai tepi jalan jelahh.. hari ni breakfast serawa durian eheheheh

-Sara- said...

isshh bestnya mkn durian baru jatuh..perghh! eh, rm20 2 guni? mmg puaslah makan masing2!hehe

*nasib baiklah baru lepas ngap durian td, klo x mau meleleh jee tgk..haha

Aleyn said...

Zan,
Wow...serawa for breakfast....mau sedawa dok bau durian jer kat ofis..ekeke

Aleyn said...

Sara,
Hehe...seb baik dah pekena...kalau tak naya jer buat org terliur...

fiziskandarz said...

wahhhh pesta durian kah syoknyer syoknyer! [ feels like i could even smell the aroma from here just by looking at ur entries! ] :D

~izan~ said...

mana2 pergi mesti durian.alam maya ke alam nyata ke hehe..dah nk dekat2 puasa ni,makin murah2 plak org jual..mungkin waktu puasa nnt tak ramai nak berbuka dgn durian kot..tp kalau izan,laju je durian ni hehe

Eyra Rizal: Your MUA said...

ADE LAGI BEBERAPA DATE AND TEMPAT KOSONG UTK RAMADAN PROMO MAKEUP CLASS DI SHAH ALAM!! SESUAI UTK SESIAPA YANG NAK MELARAM TIME RAYA NANTI! BELAJAR TEKNIK2 MAKEUP YANG SIMPLE , TAPI GLAM TIME RAYA NANTI!
HARGA BIASA: RM150-RM200
SKRG HANYA RM95 SHJ!!!
time: 10:30-3:30pm
WEEKDAYS: 2/8, 4/8,9/8,11/8,16/8,18/8,23/8,25​/8
WEEKENDS: 30/7,31/7,13/8,14/8,20/8,21/8
SMS TO 016-2128740

Aleyn said...

Zaki,
Siannyer...kat sana tak der tempat jual durian ker?...

Aleyn said...

Izan,
Heheh...kot..time bkk posa org sibuk melantak lauk pauk jer...balas dendam nyer pasal...so skrg ni kenalah makan durian puas2..hehe

kuchalana said...

wow.. boleh domam nih...

Aleyn said...

Hahah....kitorang dah kebal...alhamdulillah..