Monday, July 18, 2011

And here we gathered - edisi 'The BIG DINNER and Golden Palm Tree'



Assalammualaikum,

Kesinambungan Hisham's Family Day weekend lepas.....

Malam tu ....kami dinner di HM Sri Bagan...banyak betul review pasal restoran ni kat website...asai search Bagan jer mesti terselit citer HM Sri Bagan ni...tu yang aku pilih tu ....

Banyak gak menu aku pilih...ada 15 menu kesemuanyer.....kira sumer nak merasalah....especially pepahat tu...hehe

Antara yg sempat adik aku snap....

Ketam masak cili


Udang masak cili dengan petai....sedap tul yang ni...dengan kuah2 aku hirup...hehe


Sotong goreng tepung


Siakap 3 Rasa


Maklumler...suruh orang lapor amik gambar.....confirmlah tak complete....huhu...

Sumer lauk pauk menepati citarasa ku..... sedap...tomyam nyer pun kaw tak hengat...

Burrrrppppp..Alhamdulillah..Syukur nikmat



Keesokkan hari nyer.....

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

Sebelum aku citer kisah di sebaliknyer.....Meh nikmati gambar2 di
Golden Palm Tree Resort
ni dulu...cantik tul ...



Adikku Liza bersama anak sedara......menikmati panorama pagi ....



Adik ku Faiz











Adikku sedang mengelamun...hehe





Adik ku Liza.....siap naik buggy lagi

'
'
'
'
'
'
'


Al-kisah nyer gini.....adik2 aku yg berdua tu sekali dengan anak buah sorang...pagi2 buta...dok seludup masuk dalam Resort Golden Palm Tree tu.....elok lak time tu tak der guard....depa apa lagi...buat cam hotel sendiri ler...berlagak cam penghuni hotel tu....siap naik buggy biler dijemput dek buggy driver yg ke hulu ke hilir dalam resort tu.....hehehe

Lama gak depa pegi....kira semua sudut depa amik gambar....

hahahah....kamikaze tul....apa pun .....biler nak kuar ...kena sergah gak ngan guard...wakakak...kecut perut member....terus kuar cepat2.....

Tapi gambar2 yg berharga 400rm semalam tu dah selamat dok dlm memori kad ...heheh...bleh? u guys don't try this at home kay....

Niat di hati nak share gambar jer...ekeke




Lepas depa balik ...kitorang pun breakfast...Mak abah sponsor...nasi lemak, keropok2 dan air teh kaw.....time ni lah depa dok citer pengalaman indah di Palm Tree dan saat cemas dengan guard tu...heheh....gelak besar kitorang .....




Lepas breakfast....kami serang pantai balik....hehehe

Layang2 yang selamat berlepas...



The walls that they built....hehe



Tekunnyer Miqhail...


Miqhail with cousin....depa ni sebaya...





Aku dan adik




Children at work...haha




Hisham's Family was here....



Aku dan adik2....Sorang Mak Dara, sorang preggy dan sorang anak dara...pilih ..pilih..





Penderaan juga berlaku di pantai ni....hahaha...





Alhamdulillah.....akhirnyer segala yang dirancang menjadi kenyataan...lepas ni seperti biasa...aku selaku family event organizer akan start memikirkan plan for the next gathering ...

Kalau you all ader idea bernas....sangatlah dialu-alukan...hehe








12 comments:

eB ezrin said...

tapi mmg cantek sgt la kat c2... kalo eB kena sergah camner pn, gambar ttp snap ;p
tahniah sbb sgt berani ;p

Aleyn said...

Hahaha....diorang tu memang muka selamber....lagi2 adik...semenjak ader DSLR ni..segala benda dia nak snap....

*∽ IZAN ∽* said...

ha ha.!! memang terBAEK aleyn!! happening betul gathering korang kali nih..!!!

lieyalatif said...

BEST2....meleleh aku tgk tau...sampai lap2 hah niii ...adoi laaa...tgk seafood tu meroyan aku hokeyyyy wakakakakaak....

mcm best laa kat situ...nanti nakkecek hubby ar pi cuti2 kat situ....

kuchalana said...

situ makan best.. tapi klu air pasang.. byk sampah..

Aleyn said...

Zan,
Hi..ponat den nak ngumpul adik beradik....tu pun last minit tak dapat gak cukup kan chorum....

Tak per2...next gathering kumpul lagi...hehehe

Aleyn said...

Lieya,
Hehe....best memang best...tapi kalau dapat dok kat Palm Tree tu laaaagiii best...ekekeke

Aleyn said...

Kuchalana,
Banyak sampah?...tak nampak lak ari tuh..okay jer...banyak ketam ada lah...anak2 dok jerit takut ketam kepit kaki ...hehe

ajumohit said...

Hmm sedapnya dpt mkn2 reramai mcm ni, menikmati panorama alam kan

Aleyn said...

Betul sangat tu.....rasa bahagia sesangat

fiziskandarz said...

eh jgn makan seafood byk sgt nanti sakit perut [ ayat dengki ] :P wahhh syoknyer kak aleyn jalan2. palm resort tuhs super cantiknyer! mmg org luar tokleh masuk nak amek gamba ker :(

Lin said...

Confirmla x leh....gambar tu value 400rm 1 malam tuh...ekekek...