Saturday, March 12, 2011

Gendang Gendut Tali Kecapi



Jumaat lepas ader Training Kick Off Event kat ofis. Something really new this time.....menarik...kami dapat main drum dan berbagai alat muzik lagi.......best sangat...ENJOY!!


Event started at 10.30am....there were a few drums in all sizes ....to be frank ..I just know drums...the rest ...I call em musical instrument...hahaha...bleh?


Drum besar

Drum kecik

Baqi ....the instructor yg cute...sangat pandai mengolah dan memandu kami bermain alat muzik tu.....biler dia angkat tangan....kitorang kena buat bunyi kuat ...dan sebaliknyer...best!!!



Kitorang dibahagi pada 3 bahagian....drum, loceng dan alat muzik yg jenis ketuk2 tu....heheh...taram la labu...aku mestilah amik drum....bleh buat bunyi kuat ...ala ala nak release stress ...


Aku yg over excited biler dapat pegang drum...heheh  rasa cam bebudak lak...



Lepas lebih kurang 15 minit sessi buat bising, kitorang dok dengar kata2 semangat daripada tokoh agent Pru ni plak....dia ni dah peringkat tertinggi yang boleh dicapai oleh seseorang agent insuran...tahun lepas ajer dia buat 200K...perghhh...hebat tak hebat la ...


Aku mendengar dengan perut yang dah berkeroncong lebih kuat daripada bunyi bising tadi....huhu


Lepas sesi mendengar dah abis.....masuk sessi kedua main alat muzik ....kira penutup la ni...sebelum kitorang bleh mentekedarah....


Kali ni, kitorang main berpandukan radio beat....bercelaru gak lah mula2...sebab biler dah masing2 nak main...bunyi radio pun jadik sayup2 jer...


Kali ni aku dah serik ketuk drum...sakit tangan weh....so aku nak kaching kaching plak....syok gak yg ni



Selesai.....bunyi pun dah tak serabut....barulah sesi tamat....

So apa lagi....makan time....


Pinggan aku....heheh...lepas 5 minit licin...


dessert...buahan dan air lemon kurang manis...lega giler dapat air lemon ni....terasa macam lemak2 yg masuk tadi dikecutkan ....ekekek...teori ciptaan sendiri...





Berbalik pada tajuk entry

"Gendang Gendut Tali Kecapi,
Kenyang Perut Suka Hati"

daa

4 comments:

fiziskandarz said...

wahhh interestingnyer office ada event2 gini [ saya adalah dengki dengki dengki ] :P kenapa saya x penah pun ada activity2 gini.

☆ lieya latif ☆ said...

wah menarik tuuuuuuuuuuuuu......sure happening kan....jarang lak ade opis buat camni....sonok wei camnie....byk bende baru leh belajar...ape2 pun tang mkn2 yg syok tu hi hi hi

Aleyn said...

Zaki,
Ha tu lah....HR nyer mmg active giler.....byk bab makan2 free,,,ekeke

Aleyn said...

Lieya,
Ha ah..tang makan free tu yg paling dinanti...yg lain tu bonus jer...ekeke..