Sunday, March 27, 2011

Sabtu kami...



Assalammualaikum,

Sabtu ari tu sangat pack....yang bestnyer aku langsung tak plan...cadang nak rilek jer baring2...lazing2...

Bermula di awal pagi....lepas anak2 dah mandi and breakfast , Miqhail rajin plak nak mengala...diangkutnyer meja dalam bilik dia bawak masuk bilik kakak dia....suka sangat dia masuk bilik kakak......biasanyer kakak marah...tapi kali ni ok lak....kakak pun sama2 mengala.....


Satu benda yg dia suka buat....mengasah kaler pensil.....benda dah tajam pun nak sharp lagi...cepat jer pendek kelar tu jadinyer...huhu








Tengah hari plak, budak2 ajak kuar...so ikut kan ajer....kitorang gi jenjalan kat Komplek Shah Alam....dah lama tak masuk Kompleks....biler time makan, aku tanya Aina  Miqhail, nak makan KFC ker McD ....KFC kat sebelah kanan, McD kat sebelah kiri...heheh (saper yg biasa kat kompleks tu tau lah kedudukan kedua2 restoran ni)...Miqhail dia ikut apa yg aku cakap last jer...kejap McD...kejap KFC...last2 Aina yg decide...dia nak gi KFC...



Sedaplah Fish Bite ni..rasa cam Fish n Chip....







Petang tu, aku suruh Aina kapur kasut sekolah dia...1st time beli kapur..hehe....senang dah mengapur sekarang ni....sponge dia melekat sekali ngan botol...dulu leceh...kapur kena tuang bekas lain sebab sponge asing....

Sekarang...goncang2..picit dan sapu...settle..tak der dah tumpah2...




Kol 5, budak2 ajak gi main play ground lak....

Sukanyer Miqhail...


Apa lak yg dia tak puas hati tu...


Oh...gimik jer tadi rupanyer....Drama King tol...


Kakak dah start buat aksi stunt tu...tak padan ngan pompuan ...panjatlah..bergayut lah





Bila dah malam, Miqhail sambung balik mengala....tapi kali ni diangkut plak meja ke family hall....mengala sambil tengok TV la plak...

Tengah tengok Tom Tom Bak



Sampai terlentok2...mata dah ngantuk la tuh


Tu jer...daa...

Weekend korang canner lak?


4 comments:

Mrs. K aka Ibu Hadif said...

lamanya tak makan kfc!!!

semalam we all ke midv je

klik hb

Aleyn said...

Oh,,I dah lama tak ke Mid Valey...TQ

Ummuafiq Hashim said...

Akak n family santai kat rumah jer,...cumanye... breakfast pagi tadi kitaorang makan kat luar....jalan2 kat kawasan kampung di felda Mempaga...sejuk dan hijau....

Aleyn said...

Ummuafiq,
Wahhh...cam best jer jenjalan sambil melihat keindahan alam...best2...