Tuesday, March 29, 2011

Kaki oh Kaki



Assalammualaikum,

Nak citer sket pasal kemalangan kecil ku Khamis lalu....
'
'
'
'
'
'

Aku TERSELIUH lagiiiiii....huhu.....last aku terseliuh, 5 tahun dulu...kena kat tempat keja....Nitto Denko...kali ni kat depan rumah lak....huwaaaaaa


Citernyer begini....petang tu lepas amik anak2 dari tadika, cam biasalah Aina diajak kawan2 seangkatan nyer bermain ....area jalan raya depan umah.....aku ni jenis yg tak biasa lepaskan anak memain luar rumah dan di luar pengawasan ......walaupun sekitar situ ramai ibu bapa dan bibik2 yg bertandang sambil bergossip...ekeke....

Masalahnyer...Aina kata tak yah tengok dia....dia ok..tak berlari dan bermain tengah jalan....kat tepi2 jer....hummmm....aku still tak leh nak lepa.....still nak nengok...selagi tak nampak depan mata...tak sah....

Makanyer...aku pun jadiklah Mamarazi petang tu...dok sekodeng anak main ....seb baik Miqhail tak request nak main kat luar....dia sibuk ngan kartun kat TV.....

Nak sekodeng punyer pasal....aku dok panjat mini pond kat umah tu...


Kat sini lah aku panjat...


Lepas dah puas hati.....dan confirm Aina ok....aku pun turun dengan selambernyer tak pandang bawah......nak cepat sebenornyer....nak prepare dinner...


Prapppp....Adoiiiiiii......terjelepuk aku kat laman tu.....tak bleh nak bangun....mata dah berair menahan sakit.......


Gambar hiasan....beginilah keadaannyer ....landing on my ancle.....sakitnyer tuhan sajer yang tau....



Adalah dalam 10 minit aku dok kat situ.....seb baik jiran2 tak perasan....huhu






A clear diagram on how an ancle got sprained....lepas 30 minit, kaki ku bengkak sebelah sebijik macam dalam gambar tu...


Terus aku panggil Aina balik....terdengkut2 aku prepare dinner malam tu.....

Sebelum tidur....plan nak mintak tolong Abang urutkan....tapi tak leh lah....nak sentuh pun sakit...canner?....

Keesokkan ari nyer....kaki ku berdenyut2....tak leh jadi ni...memang tak leh nak gi keja....teruslah amik MC...Doc nak bagi 2 ari...tapi disebabkan Sabtu aku memang off...so 1 ari jer lah...



Kaki ku siap berbalut.....lega sket ...sakit pun kurang biler Doc dah sapu ubat and bandage kemas and fit cam nih....biler berjalan terasa kurang impact kat buku lali....



Ubat yang dibekalkan.....

Ahad petang aku dah tak terdengkut lagi....naik tangga turun tangga pun dah bleh laju sket.....


Tapi sekarang ni aku dah fobia lah.....fobia dengan kaki sendiri...takut terpelicuk lagi.....

Korang pernah kena tak?




22 comments:

yatie chomeyl said...

i pernah gak terpeleot masa main volleyball dulu2. konon2 lompat lah kan, seklai salh landing...adess, lebam biru berhari2

Ummuafiq Hashim said...

tak nak komen pasal kakila... mini pond tu comel...cantik. Zoom la...dekat sikit...he..he...

Aleyn said...

Yatie,
Sakit kan...nangis tau...huhu

Aleyn said...

Ummuafiq,
Mula asal nak buat Koi Pond...tapi ari tu test la beli ikan biasa....tak sampai 3 ari dah hilang....kucing amik kot...huhu...lani pond tu dok kosong jer...letak bunga teratai palsu jer...hehe..

Redbloodsnow said...

alololo..cian. get well soon kak :) Oh ye, btw...kak aleyn, Zie mintak maaf sesgt sbb all of ur komen kat blog Zie, zie terpaksa reject sbb mengandungi P/S yg inform akak dh click nufnang n heartbeat zie

sbb procedur nuffnang n heartbeat if kita nk cash out earning nnti, mereka akan look through blog kita. if mereka ada jumpa komen yg cam akak kasi...

..dorg akak bekukan akaun nufnang/HB zie and akan banned akak. So after this namo gtaw gitu lg ea kak. bahaya utk both of us :)

Aleyn said...

Oh ..alamak akak lupa lak tang tu...ok2 lepas ni tak buat dah..thanks for reminding me...

NM02 said...

awak, kite penah terseliuh cenggini. orang kata terkoyak tisu kan. jatuh depan maybank tau, malu giler kite

Aleyn said...

La...tang tu dah tak kisah malu dah kan...sebab sakit sangat....nyiluuuu pikirin...huhu

wahida said...

saya pernah kena dan pernah buat n3 jugak...
mmg sakit dan meraung2 saya dibuatnya...sampai skang pun masih x boleh pakai high heel lagi...huhu...

dah klik jugak ur HB..thanks dear!!

Aleyn said...

Memang....kalau nak ikutkan memang nak meraung...tapi segan jiran tetangga datang lak jenguk...ekekek...malu i

Thanks

~izan~ said...

laa cian akak..mujur dah cepat2 g klinik,kot dibiarkan lama2 nnt masuk angin urat tu (org tua2 kata hehe).

izan pernah kena smpai buku lali pun hilang termasuk ke dlm,mmg sakit bila ingat.

harap akak cepat sihat.. =D

MrS. F!zA said...

cantiknya moni pon itu!!!

*selamat beristirehat kak..get well soon!

MummyEcha said...

bleh x nak komen pasal moni pon tu...jatuh cinta dibuatnye....berangan2 nak ada satu kat umah hehehehe.....

aper pun get well soon aleyn..:D

@lfidah said...

saya singgah sini..selalu tak sempat nak tinggal jejak..awak jea selalu tinggal jejak kan...

fa10 said...

i pernah terseliuh tgn... skrg pun klu tak berhati2 akan terasa sakitnya.
pond tu comel la!

eB ezrin said...

hu2... kalo eBla.. conpem nanges...
tc yer ;p

Aleyn said...

Adoi nyilunyer akak baca bila Izan cakap hilang buku lali termasuk dalam....mau pengsan akak kalau cam tuh

Aleyn said...

Fiza,
Thanks Fiza...alhamdulillah dah ok..biler tekan jer terasa sakit lagi

Aleyn said...

MummyEcha,
Hehe..thank you...mini pond kosong jer..ikan dah kena hambat dek kucing jiran..huu

Aleyn said...

Alfidah,
Thanks..jemputlah singgah selalu yer..heheh

Aleyn said...

Fa10,
Ada ek seliuh tangan?...mintaklah dijauhkan...thanks

Aleyn said...

Eb Ezrin,
Dah nangis pun...tapi dlm hati..air mata jerk kuar,...huhu